Društvo Kadet

Kulturno agronomsko društvo ekologije in turizma

Kako se je začelo?

Skozi leta dela in prostovoljstva v društvih, se je kot odgovor na vprašanje, zakaj ne bi ustanovili društva, ki bi temeljilo na ne-materialnih vrednotah rodilo poslanstvo društva Kadet.

Smo združenje ljudi, katerim poštenost, iskrenost in zaupanje štejejo ravno toliko ali več, kot denar in materialne vrednosti.
Ohranjanje zgodovine in spoznavanje novega je naše vodilo, preprostost je način delovanja, samozadostnost pa cilj, vse je pa lažje če smo povezani.

Zato se je skozi ljubezen do narave, zgodovine in staroverstva, rodila tudi ideja za naš največji projekt, rekonstrukcija ajdovske naseldbine – Toče vas.

 

Nekaj o nas..

Kadet.si je društvo, ki obstaja že od 2013 in je dejavno v veliko smereh in deluje na različnih področjih. Glavna ideja pa je, da postane “muzej/staroverska vas” kjer bi z načinom samooskrbe, skrbeli za celoten krog pridelave hrane, hkrati pa s programom Toče vasi, poskrbeli za zabavo in učenje v objemu narave. Poglejte si naš video, v katerem je na kratko zajeta ideja. 

 To je naš glavni cilj. Ampak, da ga dosežemo, potrebujemo še kar nekaj mreženja, denarja in tudi čas, pomoč in ideje.
Zato svoje člane, katere pomagamo promovirati, kar nam s svojim mreženjem dobro uspeva, usmerjamo v kreativnost in podpiramo na vse načine tudi vse vrste umetniškega izražanja in pomagamo s promocijo.

Društvo samo, je neprofitna organizacija, katera financira sama sebe.

Odvisni smo od donacij in dobre volje članov, da organizacija pre-živi in izpolnjuje svoje poslanstvo, kar je tudi varovalka, da društvo dela v smeri najboljše oblike samega sebe.

Če pa vam je ideja všeč in bi jo želeli finančno podpreti, se že vnaprej najlepše zahvaljujemo!

Vse donacije bodo dobile unikatno številko, katera bo vgravirana v zahvalno tablo na lokaciji Toče vasi, objava na domači strani in fb! Seveda, ko bomo prispeli na cilj. Do takrat, pa se bije bitka za obstoj.

 

Nekaj umetnin, ki so bile podarjene društvu s strani velike umetnice T.B.
Še enkrat najlepša hvala!

Toče vas

..ko je Valjhun zajel Ajdovski Gradec in se je Črtomir prebil do Save Bohinjke, je na eni točki preplaval reko in na drugi strani na otoku in zbral razbežane člane stare vere. V varnem zavetju grmovja in obrambe vode, so zakopali prvi temeljni kamen nove vasi, po imenu Toče vas.

Naš največji projekt; Toče vas!

 

 

Kadet – Toče vas

Odprto: po programu – 2023/24

8am – 8pm

Bohinj, Slovenija, EU

Pridruži se nam!

Društvo KadetDonacija