Pravica? Sama krivica.

Privat stran

KJE STE?
Ste na privatni strani, ki ni vpeljana v googlov iskalnik, do katere se lahko dostopa samo na podlagi direktnega spletnega naslova.
Društvo nudi le uporabo serverja, kljub povezavi preko društva, društvo omogoča samo uporabo spletnega prostora, brez plačila, brez obveznosti, razen, da ostane naš član in zato društvo ne prevzema nobene odgovornosti glede vsebine. Namenjena je v pomoč odvetnikom, pri reševanju “gobove juhe”.
Nobena informacija ni bila deljena s strani društva in se društvo tudi odreka kakršnikoli povezavi z vsebino strani. Ker pa poznamo zgodbo, če je njim v pomoč imajo vsa sredstva, da dokažejo pravico in poravnavo v razumni obliki.
Hvala za razumevanje!
Vodstvo društva.
—————————————————————————————

PRAVICA? SAMA KRIVICA….
Stran je namenjena naši odvetnici in hkrati razlaga situacijo.
Zaenkrat še ni podanih točnih imen priimkov in vseh povezav…
Pride kmalu.

Članek se še dopolnjuje.

Zgodba, kako smo pristali tu?

Torej zgodba se začne že dolgo nazaj, ampak vendar so ključni le zadnji deli celega cikla.

Še preden je stara mama, ji bomo rekli SM, onemogla je večkrat govorila, da bi rada, da ostane vsaj edem izmed vnukov pri hiši. Njen sin, recimo mu “S3C” pač nima otrok, zato sva se na pregovarjanje SM s partnerko odločila, da ostaneva in si urediva življenje, pomagava mojim staršem, kolikor lahko, pa če samo pometati dvorišče, seveda tudi skrbeti za SM, ki je bila na žalost vedno bolj šibkega zdravja.

Lahko povem, da smo pred tem skrbeli že cca 4 leta 24/7 tudi za njenega moža SA, ki smo ga morali imeti zaradi demence od leta 2013 pod budnim očesom in stalno oskrbo. Za SM, katera je bila od 2017-2021 prikovana na posteljo, smo bili na voljo 24/7, jo vozili v bolnišnico in seveda naročali preglede in oskrbo. Kar se lahko marsikaj dokumentira. S3C jo je obiskoval 2x do 4x mesečno od cca 10h dopoldan do 15h.

 

Večkrat je ponovila, da ko prišla njena zadnja ura, naj bi se jaz preselil v njeno stanovanje, saj naj bi S3C že bil izplačan, citirane njene besede so bile;

“..sej S3C je dobil že stanovanje v Lj (slika) in se zato ne bo vračal sem, saj mu je boljše, niti nas ne potrebuje, a naj mu ostane vsaj 1 soba, če bo hotel kdaj prespati. Ko bo kdaj hotel iti v hribe.”


(Razen Frankov nevem, kakšne tečaje bi lahko uporabil? Lahko pa rečemo, da je dobil 118.000 DM.. takrat je bilo to sicer več, še danes bi bilo pa 50.000€.

Sosedje, znajo povedati tudi še naslednje…

Ok, meni je bilo prav, sestri isto in vsa leta ni bilo enega nerganja, pa je večkrat to ponovila. Mogoče pa ne vsem?

Kot pa vsaka mlada družina, z malim otrokom potrebujemo svoj prostor in cono udobja, (nemotenja in elementa nemotenja drugih, kar ne uspeva, če novorojenček joka) zato sem lastnoročno zgradil (poleg 1 sobe, ki jo je zgradil že moj oče nekje v 90h) v mansardi naredil mikrostanovanje. Začelo se je graditi 2015, majhno kuhinjo in WC.  (SLIKA) s tem, da sem ves čas pazil, da ne bi bilo stanovanje večje kot 3/4 podstrešja, ker starši, so mi predali svojo 1/2 v upravljanje). Zaradi kotne lege strehe in prehoda podstrešja, pa sem sem zasedel “le 1/2” vsega prostora. (Če bi vedel, da bodo želje drugačne, bi si lahko naredil tudi 2 sobno stanovanje.. ampak ni lepo jemati, kar ni tvoje).

12.10.2015 – dokončan pa šele junija 2021

 

Manipulacija

Kasneje je prišla smrt SM in bil je pogreb. Žalost, zavita v delo in obvezo, organizirati pogreb, pogrebšno. Vsak je tudi nekaj prispeval, da so se stroški delili.. In 2 dni ali celo samo 1 dan po pogrebu, nam je S3C poslal mail, s katerim nam sporoča, da obstaja nova oporoka, katero sta spisala onadva, s podpisanimi pričami, ki sta njegova nekdanja sošolca iz OŠ.

Super.. torej, samo on je vedel. pa človek že misli, da lahko komu zaupa. Kvazi nekomu, ki je bil čislan in učen, celo življenje postavljen za zgled. Ampak, glede na S3C načine obiskovanja  SM, je že predtem zvonil “rdeči alarm”, da nekaj mogoče ni vse kot se slika kaže… ampak sem ta občutek tudi sam ignoriral, ker je bilo mene sram, kar sem videl.. kot sem izvedel kasneje, nisem bil edini deležen tega prizora. (slike oporoke).

Kot smo ugotovili, je bilo spisanih kar nekaj oporok, prva leta 2014, (2015 začetek gradnje mojega stanovanja), druga 2017 in tretja maja 2021, torej 4 mesece pred smrtjo, ki je bistveno odstopala od vseh njenih želja, ki so veljala pred tem več let in smo se vsi že le-temu prilagodili. (sama je predlagala, da jo napiše in nam kasneje omenila nekaj pomembnih točk). Nisem je videl, nekateri drugi člani naj bi jo, ampak, mi ni bilo mar, mislil, sem da smo na cool, kje si lahko ustvarim dom po najboljši opciji in si bomo na poti skozi življenje le bolj pomagali).

Osebno, se niti nisem nikoli obremenjeval, niti nisem razmišljal o nezaupanju znotraj našega kroga… Tudi S3C je prejel kar lepo število uslug, s strani vseh, četudi osebno nisem vedno mislil, da ravna prav… sploh ko je razlagal, da bo imel 4.000€ penzjona.

Kakorkoli, to smo na sodišču že zaključili, da se je upoštevalo po skupnem dogovoru,  torej po predzadnji oporoki. In kar piše, piše. In mislim, da je to tudi njena volja.

Potrebno je vedeti, da S3C, na noben način ne bo odšel “najbolj” praznih rok, saj je  dobil že kupljeno stanovanje v Lj, izdelavo opreme za stanovanje.. da pustimo detajle. Ampak, saj je prav, nihče ne pravi da ne bi smel, ampak, bil je preskrbljen. Pa tudi prav je, da dobi izplačilo, ampak sitacija teh 4h sten, res ni rožnata in njegova ocena kljub vsemu pretirana.

O  stanovanju v hiši, katerem teče beseda, je prehodno, obnovljeno zadnjič leta 1975, s svinčeno napeljavo odtokov (ki zamaka) in brez ozemljitve podometna električna napeljava (brez cevi) iz el-omarice do odjemalcev in verjetno puščanje napeljavi do kotlička v WCju ali na enem odtoku, kjer se kažejo tudi že poškodbe nosilne stene. SLIKE

– Razpadajoča in namočena nosilna stene. Razpoke segajo do 2. nadstropja, ampak S3C je to “normalno..” mogoče v njegovem svetu bizarnosti.


Stena stara 2 leti, stoji pravokotno na nosilno steno pod njo.

Seveda vmes se je hiša sanirala, kot tudi računi kažejo.
S3C takrat sploh ni bilo zraven, da ne bi moral česa narediti. Ampak tak pač je. Zna marsikaj uničit, delat pa ne.

 

In zdaj?

Dokler nismo pregledali stanovanja, kaj sploh kupujemo smo se nekako že dogovarjali… ampak ko smo videli, da je 3 letno zanemarjanje privedlo že do poškodb njegovega stanovanja, tudi naših prostorov in je v bližnji prihodnosti tudi vprašljiva statika hiše, smo mu povedali, da je treba upoštevati zdravje stanovanja in če ne bo saniral, vsaj osnovnih elementov, naj se od cene vrednost sanacije odbije in seveda krije tudi poškodbe prostorov drugih lastnikov. (Logično je, da je zaleten avto cenejši, kot cel v salonu?)  .

LENOGIČNE zadeve

Potem, pa še nelogične zadeve.. nedolgo nazaj smo prodali električno bolniško posteljo, ki smo jo kupili za SM. Takoj je zahteval denar od mene, ki naj bi ga on dal sestri za svoj delež postelje. Seveda, to ni prva in edina laž in smo jih že vajeni. (deležni smo jih bili že na izvoz, tak, ali je patološki lažnjivec ali pa je pozabil, ker očitno pozablja že veliko stvari?), sestra mu je z bančnimi izpiski dokazala, da dejansko denarja od njega ni sprejela, oz. mu je vrnila celo 200€, od katerih je bilo 100€ še mamin prispevek, katere sta ji dala oba za nakup postelje. Sestra pa mu je vrnila denar, zaradi nekaterih nesoglasij med njima, tako, da na koncu koncev, sva jo kupila dejansko samo midva s sestro, starši so poskrbeli za vzmetnico in vse ostalo. S prodajo se pa dobička ni ustvarilo.

Denar in pogrebnina

Torej, pogreb in zadnje mesece doma ostarelih, smo financirali; delno je imela mama še nekaj gotovine, in še nekaj denarja na TRR, katerega dedinja naj bi bila sestra. Ostale stroške smo krili mi. Ker je bila pa zadnje mesece v domu ostarelih, je za vse stroške zmanjkalo denarja in tako so se skupaj odločili, da se vzdigne iz TRR in poplača stroške. In tako, je šlo še 600eur z računa. Šele nedolgo nazaj, pa smo izvedeli, da je imela SM še eno zdravstveno zavarovanje, (SLIKA) kateri je bil namenjen za stroške pogreba in katerega je vzdignil S3C, ki je bil pooblaščen, za namene posmrtnih obredov, ki pa niso bili poravnani iz tega zavarovanja.

Seveda, ko je sestra to izvedela, je zahtevala, da se njej denar vrne, kateri je bil vzet iz TRR in se strinjam z njo, da bi morala dobiti po pravici ta denar, (kljub temu, da bi bilo logično da bi bila poplačana s strani S3C, (če je dobil že ravno 30 letni sklad za namene posmrtnih obredov itd…)) sem ji ta denar vrnil jaz, ker njena situacija ni rožnata in je denar potrebovala.

Omeniti moram še, da sem takrat jaz kot brezposelna oseba unovčil tudi povrnitev pogrebnih stroškov, kot plačnik.. katere sem dobil povrnjene, vendar, je S3C zahteval, da tega denarja jaz ne smem obdržati, zato je bil celoten znesek takoj prenakazan sestri. Nevem, kakšno ozadje je imela ta zgodba.. ampak, vsaj ob 2h prilikah me je že “osorno vprašal” kaj sem naredil s tem denarjem. Lahko dodam tudi bančni izpisek prenakazila. Še 0.39€ sem bil na izgubi.. ampak, je pa že SM tako hotela.

Tudi to, da nas hoče  sedaj preko odvetnika izsiljevati, ker mu z nepremičninsko agencijo ni uspelo?

 

Torej tukaj je razpredelnica, kako so šli finančni tokovi in investicije z naše strani v hišo. Seveda, to je samo nekaj računov, kajti nekaj jih je “izginilo”, (založeni? odvzeti?) tudi zato je po večini dokumentov samo kopija, katera na srečo sploh obstaja.

UPDATE.

Torej pripeljal nas je z raznimi vzvodi, dam moramo izplačati v letu 2023 50.000€. Drugače nam preko sodišča proda hišo.
Vmes sem zbiral informacije o njem, vse kaže, da je sam sebi največji problem, ki pa je globlji kot se zdi, saj tudi v svoji hiši nima niti kaj več kot služnosti.
Bivša “ljubica” saj z ženo niti nima več stika, ga je označila za spolnega odvisnika in demoralizirano osebnost. Njeno ime na njeno željo ostaja za vedno skrito.

Namigi so bili celo o pedofilskih nagnjenjih in obnašanju a brez dokazov…

 

 

 

,

Zadeva Količina in valuta
Hiša fasada 13575€
Hiša streha 15635€
Nagrobnik 1400€ – (ja sicer je imela mama večji dela svojega denarja, ampak bi lahko vsega prejela sestra, če ne bi S3C zatajil zavarovanja in obligacije, ki je prišla z zavarovanjem)
škarpa 1550€
Nadstrešek 422€
Zgornji del+prenova 2500€
Davki od leta 1999 za 1/2 hiše cca 8000€ (lahko malo več, ali malo manj)
Plus stroški v letih 1977-1985 okrog 14 miljonov din(ozavrov)
Nakup avta od SM 20000 din(ozavrov)
Razlaga: Evrov je okoli 40.000 – 45.000, pa sploh še nismo našli vseh računov.
din(ozavrov) pa cel kup. Kje je še obračunan čas? Nočno vstajanje za skrb SA in SM, ki ni nikjer omenjena, pa vendar je bilo vse breme na nas? Dopusti? …sicer iskreno, žal nam ni in bi vse še 1x naredili, saj sta oba morala pretrpeti veliko v njunem življenju. Če pa zaradi koga, ima zaradi nas hiša sploh “bajno vrednost” in sedaj naj svoje delo in svoje vložke še plačamo? Ima S3C kakšen račun na svoj ime? Je kdaj pometel stopnišče? Dvorišče? Je kdaj pomil 1 okno?
Skupaj: Torej glede na za neodgovornost, nedejavnost, manipulacijo, nesaniranje in propadanje je ponudba 20.000€, v kolikor vrne dokumente, ki jih je odtujil, niti niso njegovi ampak od nepremičnine. (Zakaj bi imel nekdo, ki ima 1/4 lastništva in ne živi na tem naslovu, doma dokumente, kateri so uporabni le v hiši?) in vrne še 600€ katere je dobila povrnjene sestra od mene, je ponudba 25.000 €, če se javno opraviči za sprevržena dejanja, ki jih je storil in bil ujet, seveda pred celo družino pa ponudimo 30.000€.
Če ne bile poškodbe tako velike, ne samo “njegovega” stanovanja, ampak tudi naših prostorov, kljub našemu stalnemu opozarjanju zadnja 3 leta, bi bil marsikakšen dogovr mogoč… tako se pa sklicujemo na predkupno pravico. Ko bo cena sprejemljiva za trg.
https://www.pravozavse.si/predkupna-pravica-pri-prodaji-in-nakupu-nepremicnine/
S3C Že izplačano
118.000 DEM
30 letni zavarovalni sklad + 600€ (izplačano sestri)

 

 

 

Pridruži se nam!

Postani članDonacija