Peta pomoč

Ker nihče ne zmore vsega sam
Postani članDoniraj

Za vse člane (kako postati član) smo uredili program “Peta pomoč”!

Ko potrebujete pomoč, ker ne vidite/ne zmorete najti rešitve na problem, takrat se lahko obrnete na nas. Član lahko postanete tudi kasneje. Tukaj se gre za vas, kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo poskusili pomagati. Imamo lepo število članov, kateri so se soočali z vsemi možnimi situacijami v življenju in vsaj eden se je že soočil s podobnim problemom ki vas pesti.

Kdaj lahko računate na nas?

– pri raznih gospodinjskih popravilih
– lažjih popravilih (električna, mehanska, reparature, čiščenje)
– programiranje klim, kamer..itd
– prevoz in dostava materiala
– pomanjkanju drv za kurjavo
– svetovanje pri raznih odločitvah
– problemi z računalniki
– organizacija (dogodkov, izletov..itd)
– nasveti in problemi pri potovanju
– splošna skrb za starejše
– pisanje verzov in izdelava čestitk
– marsikaj drugega

Ravno tako je vsem aktivnim članom omogočena izposoja kombija (ne najem).

V primeru aktivnega članstva, je pomoč na prostovoljni bazi! (če je pomoči potreben član, finančno stabilen je zaželjeno kriti stroške prevoza in malice, v drugih primerih stroške prevzame društvo).

Nismo taksi ali dostavna služba!

Ne-člani lahko koristijo naše storitve v zameno za vnaprej dogovorjeno plačilo.

Projekt, ki spreminja svet

1. CIlj: Naša prioriteta je, da se poveže dobre ljudi med seboj. Vsakdo kdaj potrebuje nekoga, včasih tudi, ko nihče od bližnjih ni na voljo. Vsak človek ima lastnosti, katere nekdo drug potrebuje. A ker niso vsi ljudje po srcu dobri, je naš namen poiskati tiste, ki so in jih priključiti društvu. Kar je Bitcoin za Crypto, je zaupanje za ljudi. Ko ga enkrat prodaš, se cena dvigne in ga ne moreš več kupiti.
Društvo Kadet se nagiba k tem, da vsak član živi po svoji najboljši možni obliki samega sebe in se ravna po intuiciji. Torej je intuitivno pripravljen pomagati.

Ideja temelji na sistemu, dam-daš.
Če kot član, priskočiš občasno komu na pomoč, lahko kadarkoli zaprosiš za vrnitev usluge, kar je za aktivnega člana-prostovoljca osnovna pravica. (Član-prostovoljec) je vsakdo, ki ima poravnano članarino za tekoče leto z že oddano vlogo za članstvo in se je vsaj 1x že prijavil priskočiti na pomoč. Razen v izjemnih razmerah, ki ne temeljijo  na izboljšanju stabilnega stanja, ampak na vprašanju osnovnih dobrin (naravne nesreče, požar…). Takrat se aktivira društvo in priskoči na pomoč brez pogojev.

2. Cilj: Zaenkrat je naše društvo še majhno, vendar se imamo namen razširiti, mogoče tudi v druge države. Če nam uspe, lahko dobimo mrežo članov, kateri se ukvarjajo z vsem možnimi oblikami dela, a so vsi del ene verige. In ta veriga temelji na morali, etiki, prostovoljstvu, poštenosti in iskrenosti človeka. Četudi vidiš nekega člana prvič v življenju, mu lahko zaupaš, ker je naš član. A to je le eden naših namenov.

3. Cilj: Ker se finančna stabilnost v svetu poslabšuje in ker smo v sistemu razrezani na osebe, je nujno, da se povežemo in tvorimo osebo, večih oseb, z veliko volje, povezav, moči in ogromnimi možgani.

Namen je sestaviti mrežo ljudi, kateri bi donirali minimalno 2€ na mesec, (ali 24€ na leto), kateri bi se nakazal 1 članu vsak mesec.
Torej bi za vplačilo 2h evrov vsak mesec, (v primeru desetih članov) 1x na 10mesecev vsako leto vsak dobil 19€. (1€ so stroški transakcij.)

Več, kot je članov, večji je denarni paket, a dlje časa traja do novega kroga. Vsakdo dobi pa nazaj toliko, kot je “vplačal” izgubi se le 1€, kar je strošek nakazil. V primeru, da se nakazovanje donacij prekine, je potrebno nakazati za nazaj.

Ko presežemo 20 ljudi, ki jih ideja zanima, začnemo pripravljati izvedbo. Seveda, bo s strani društva izpis o finančnih tokovih tekel transaprentno z objavljenimi izpiski vsem udeležencem.

Zadeva temelji na prostovoljni bazi, nihče nikoli ne bo primoran sodelovati v mreži, ravno tako se lahko nakaže več, vendar se vsako nakazilo šteje samo kot 2€.

Sčasoma se naredi sekcije, po nekaj 10 max. 100 ljudi, med katerimi potem denar kroži. V tujini priznan način, v katerih sodeluje že nekaj 10.000 ljudi, sčasoma se uvede lahko tudi tedenski ritem.. itd. Zaenkrat je le ideja, vse ostalo je stvar dogovora!

 

 

Pridruži se nam!

Postani članDoniraj